Sjaals; 5 redenen waarom ze onmisbaar zijn in je garderobe!

Ik zal het maar bekennen; ik ben verslaafd aan sjaals. Het is voor mij bijna onmogelijk om de stad in te gaan zonder terug te komen met een nieuw sjaaltje. Dit zijn de redenen waarom ik er zo gek op ben:

1. Kleine moeite/uitgave, groot effect

Door middel van een relatief kleine uitgave en weinig moeite kan je je look weer helemaal anders maken en/of aanpassen aan de laatste mode. Je kleding kan dan verder vrij basic zijn. Sjaals zijn een belangrijk accessoire en maken een outfit af.

2. Kleur bekennen

Omdat je een sjaal over het algemeen dicht bij je gezicht draagt kan je met dit accessoire altijd zorgen dat je er goed uitziet. Als de kleuren van je kleding niet optimaal voor jou zijn kan je dit middels een (goede kleur) sjaal oplossen. Wil je hier meer over weten? Klik dan door naar het blog Sjaals & Kleurtype.

3. Lichaamsvorm optimaliseren

Je kunt je figuur er optisch mee corrigeren. Als je bijvoorbeeld een smaller bovenlichaam hebt en een breder onderlichaam dan kan je met een grote nonchalant omgeslagen sjaal volume creëren op je bovenlichaam en daarmee de verhoudingen “recht trekken”. Als je een vrij breed bovenlichaam hebt dan werkt een dunne, los naar beneden hangende sjaal versmallend (= verticale lijnen). Lees het blog over Sjaals & Figuurtype als je hier meer over wilt weten.

4. Sjaals zijn multifunctioneel

Sjaals zijn allereerst bedoeld tegen de kou, maar ook als het warmer is kan ik niet zonder. Ik gebruik ze als pareo/rokje/jurkje, ze zijn handig tegen de muggen tijdens een zwoele zomeravond of om jezelf wat meer te bedekken als je een leuk kerkje in wilt tijdens een citytrip. Je kunt het zo gek niet bedenken of ik heb ze ervoor gebruikt: als handdoek na een spontane duik, als spuuglapje voor babies en als kleedje om op te zitten tijdens een picknick.

5. Benadruk je Kledingstijl

Met een sjaal kan je jouw persoonlijkheid en kledingstijl benadrukken. Een romantisch type zal eerder een uitbundige sjaal met een bloemenprint of pastelkleuren kiezen en een klassiek type een sjaal in neutrale effen kleuren of eventueel een rustige print. Ook het favoriete materiaalgebruik verschilt per persoon. Wil je hier meer over weten lees dan het blog over Sjaals & Kledingstijl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *