Vaar op je innerlijke kompas in plaats van op de onrust

kledingadvies, kledingkast opruimen, den haag, rotterdam, leiden, delftHet doen met wat je hebt, het doen met wat je hebt, het doen met … Op de een of andere manier zingt deze zin al een paar weken door mijn hoofd. Dat is voor mij geen natuurlijke staat. Ik ben het gewend om altijd te zoeken. Naar iets nieuws, naar een betere oplossing, hoe ik verder wil, zowel zakelijk als privé. En ik ben natuurlijk altijd op zoek naar leuke kleding die mijn garderobe weer net wat beter maakt. Zoeken is voor mij ook een vlucht. Als ik niet helemaal lekker in mijn vel zit of niet goed weet wat ik moet doen dan is winkelwagentjes vullen een heerlijke afleidende bezigheid.

Maar het zoeken naar altijd beter, altijd meer, geeft veel onrust en laat weinig ruimte voor het genieten van wat ik heb. En ik ben op een punt gekomen dat ik geen zin meer heb in die onrust. Ik heb zo’n gaaf leven, hoe zonde is het om mijn tijd te verspillen aan wat ik nog meer en/of beter zou kunnen hebben.

Daarom heb ik besloten de komende maanden vrij te nemen van het zoeken en het te gaan doen met wat ik heb

Ik ga geen zakelijke beslissingen nemen en qua huis & inrichting zullen alleen de hoogstnoodzakelijke dingen worden aangeschaft. En -misschien nog wel het moeilijkste voor mij- ik ga geen nieuwe kleding meer kopen. Ik wil het onderste uit mijn kledingkast halen. Nieuwe ontdekkingen in mijn eigen kledingkast doen, kleding dragen die ik nooit draag, nieuwe combinaties maken. Het leuke is dat nu ik die beslissing eenmaal heb genomen ik er ontzettend veel zin in heb. En ik ben heel benieuwd naar wat het me gaat brengen. Ik hoop dichter bij mijn eigen drijfveren, bij mijn kompas te komen, zodat ik daarop kan gaan varen in plaats van op de onrust. En het is natuurlijk mooi meegenomen dat het beter is voor milieu, mens en portemonnee!

Stand van zaken na 1 week: 1 goede actie en 2 goede voornemens 

Er lag al een hele tijd een stapel kledingstukken waar wat aan gedaan moest worden en daar ben ik van de week eindelijk eens voor gaan zitten. Heerlijk rustgevend handwerk met als resultaat een aantal fijne kledingstukken die ik weer kan dragen. Wat geeft dat een goed gevoel! Verder realiseerde ik me dat waar ik in mijn zakelijke en casual garderobe de laatste jaren veel kwaliteit heb toegevoegd ik dat nog niet heb gedaan bij mijn sportkleding. Zodra ik nieuwe sportkleding nodig heb (dus als het versleten is, niet als ik iets nieuws wil) ga ik voor kwaliteit. Het andere besef is dat ik me nog eigenzinniger wil gaan kleden. En niet door nieuwe kleding te gaan kopen maar door creatiever om te gaan met de dingen die ik al heb.

Wil jij ook meer rust in je leven, genieten van wat je hebt en varen op je innerlijke kompas?

Is het zoeken en de onrust herkenbaar voor jou? En verlang je ook naar tevredenheid en rust? Doe je met me mee? Kies een periode uit die voor jou behapbaar is en koop gewoon even niets nieuws als dat niet nodig is. Doe het met wat je hebt en gebruik dat ten volle. Ik geef je een aantal tips om dat aan te pakken:

  1. Meld je af van nieuwsbrieven met aanbiedingen, ga voorlopig niet naar (online) plekken met teveel verleidingen
  2. Als je behoefte hebt om te zoeken/googelen/shoppen onderzoek dan eens wat het echte probleem is. Ben je gestrest, verveel je jezelf, ben je bang dat je niet goed genoeg bent, etc. Realiseer je dat shoppen dat niet oplost, je gaat jezelf er vaak slechter door voelen. Wat heb je echt nodig?
  3. Zoek naar andere activiteiten als je een zoekbehoefte voelt. Voor mij werkt bijvoorbeeld meditatief breien (recht-toe-recht-aan, met mooie gekleurde wol, zonder doel) of buiten wandelen met de hond heel goed.
  4. Duik in je kledingkast: voer reparaties uit, gooi kleding weg die echt niet goed meer is, organiseer je kledingkast, hang/leg het eens anders dan dat je normaal doet, neem de tijd om nieuwe combinaties te bedenken, houd een schriftje bij met je ervaringen.
  5. Geniet van wat je hebt! Van je lijf, je gezin, je werk, je huis én van je garderobe.

Ik wens je heel veel plezier en mooie inzichten met deze zoektocht, ook al zal het soms best lastig en confronterend zijn.

En wil je hulp bij het onderste uit je kledingkast halen en tevreden zijn met wat je hebt?

Meld je aan voor een Stijlcheck; een gratis en vrijblijvend telefoongesprek van ca 30 minuten waarin we kijken wat jouw uitdagingen zijn en of/hoe ik je daarbij kan helpen.

Tot ziens!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *